RRETH NESH

Kush Jemi

WISEWORD Group është ONE-STOP-SHOP i parë në KOSOVË në fushën e edukimit, këshillimit dhe përgatitjes për studentët që dëshirojnë të studiojnë jashtë vendit.Wise Kosovo është partneri juaj për t’ju ndihmuar të arrini ëndrrën tuaj për të studiuar kudo që është e mundur në botë. Qëllimi ynë kryesor është të thjeshtësojmë procesin e pranimit dhe zgjedhjes së kursit për studentët që duan të studiojnë jashtë përmes këshillimit efektiv dhe t’i lehtësojmë studentët në gjetjen e perspektivave më të mira të karrierës për një të ardhme të ndritur.

studente

250+
Studentë çdo vit

partner

1000+
Partnerë

destinacione

50+
Destinacione

vite

11+
Vite Eksperiencë

Procesi i Aplikimit Online

FAQ's

Procesi i Aplikimit Online

Procesi i aplikimit për të studiuar jashtë vendit mund të jetë pak stresues dhe i ngatërruar, sidomos për studentët që aplikojnë për herë të parë. Për këtë arsye, ju mund të zgjidhni një këshillues të specializuar në këtë fushë që t’ju ndihmojë këtë hap të rëndësishëm që po ndiqni për të ardhmen tuaj. Një agjenci edukimi mund t’ju ndihmojë të përzgjidhni mes shumë universiteteve dhe t’ju udhëzojë për universitetet më të mira, procesin e aplikimit, dokumentete nevojshme si dhe tu ju përcjellë edhe pasi të pranoheni në universitet.

Nuk ka një kohë specifike. Ne këshillojmë që të filloni sa më herët që të jetë e mundur. Në këtë mënyrë do të keni më shumë kohë për të eksploruar të gjitha mundësitë që gjenden në varësi të interesave tuaja personale dhe profesionale. Kështu, mund të filloni të planifikoni një vit përpara. Duke filluar me një ide se çfarë dhe ku doni të studioni, dhe më pas me përzgjedhjen e universitetit, programit të studimit e në fund krijimin e dosjen dhe dërgimit të aplikimit për tu pranuar në universitet.

Procesi i aplikimit fillon që në momentin që ju vendosni që doni të studioni jashtë vendit e deri në marrjen e një oferte nga universiteti i përzgjedhur. Mos harroni që viti akademik nuk nis në të njëjtën kohë në çdo universitet.

Mundësitë për të punuar me kohë të pjesshme përgjatë studimeve ndryshojnë nga shteti në shtet. Përpara se të merrni vendimin për të punuar, sigurohuni që lloji i vizës që ju keni marrë ta lejojë punësimin.Disa universitete kanë qendra këshillimi karriere/punësimi në kampuset e tyre të cilat promovojnë punë me kohë të pjesshme apo internship-e.Mundësitë për të punuar me kohë të pjesshme përgjatë studimeve ndryshojnë nga shteti në shtet. Përpara se të merrni vendimin për të punuar, sigurohuni që lloji i vizës që ju keni marrë ta lejojë punësimin.Disa universitete kanë qendra këshillimi karriere/punësimi në kampuset e tyre të cilat promovojnë punë me kohë të pjesshme apo internship-e.

Në përgjithësi dokumentat që kërkohen janë:
Foto pasaporte për identifikim
CV/resume
Letër motvimi
Letra reference
Diplomë e shkollës/listë notash
Gjuha e huaj e çertifikuar
Rezultatet e provimeve të pranimit (na varësi të provimit që kërkojnë universitetet). Përveç këtyre dokumenteve shkolla apo universitete të ndryshme mund të kërkojnë dokumente të tjera.

Në varësi të shtetit që do të përzgjidhet për të studiuar. Për të llogaritur koston e studimeve, duhet të merrni parasysh tarifën e shkollimit si edhe koston e jetesës. Për një ide më të qartë në Mbretërinë e Bashkuar, tarifat e shkollimit për studentët ndërkombëtarë fillojnë nga £10,000 (~US$14,200) në vit dhe kostoja e jetesës £12,180 (~US$17,300). Ndërkohë disa vende nuk kanë tarifë shkollimi. Këto vende janë: Gjermania në disa lande apo edhe Franca.

Shtetet që preferohen më shumë nga studentët tanë për të studiuar jashtë vendit janë: Mbretëria e Bashkuar, Holanda, Gjermania, Belgjika, Austria, Italia, Kanadaja, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Australia.

Kriteret varen shumë nga shtet dhe universiteti në të cilin ju doni të shkoni. Kështu që sigurohuni që të kontrolloni informacionin që jep vetë universiteti në lidhje me kriteret. Në përgjithësi, nëse po aplikoni për një diplomë 3-vjeçare, kërkesat kryesore janë: mbarimi i shkollës së mesme me një mesatare mbi 2.5-3. Për personat që nuk janë anglisht folës dhe që duan të studiojnë në shetete që flasin anglisht, do t’u duhet që të keni të çertifikuar gjuhën angleze. Në përgjithësi kërkohen testet: TOEFL dhe IELTS. Teste të ngjashme gjuhe bëhen edhe për gjuhë të tjera.

Përveç kredive studentore, ka disa mënyra me të cilat ju mund të financoni studimet tuaja. Këtu përfshihen: bursat, granted apo fellowships. Vendi më i mirë nga ku ju mund ta merrni këtë përgjigje është universiteti juaj. Mund të kontaktoni me stafin e universitetit apo qendra në kampusin e universitetit që merren posaçërisht me ndihmën financiare. Ne ofrojmë edhe mundësinwë e huasw studentore përmes WiseWord Loan.

Sipas World Population Review vendet më të sigurta për vitin 2021 janë: Kanadaja, Danimarka, Gjermania, Republika Çeke, Zvicra, Austria, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Shërbimet Tona

Asistencë

 • Asistencë për Letrën e Motivimit
 • Asistencë për letrat e referencës
 • Asistencë për krijimin e CV-së
 • Asistencë në aplikime për bursa
 • Asistencë në aplikimin e vizës studentore

Informacione Specifike

 • Informacione specifike të shtetit përkatës


Këshillim

 • Këshillim akademik për degën dhe universitetin e dëshiruar
 • Këshillim financiar për edukimin
 • Këshillim për Udhëtimin 
 • Këshillim për Akomodimin

Çfarë Ofrojmë?

Ne ofrojmë gjithçka që i duhet një nxënësi/studenti. Mësimin e gjuhëve të huaja dhe përgatitjen për testet standarde, gjetjen e shkollës apo universitetit jashtë vendit, përgatitjen e dosjes/profilit për të qenë një konkurrent ideal në çdo institucion edukimi, aplikimin për studime në çdo vend të botës, mundësi për financimin e studimeve, aplikimin për vizë si edhe gjetjen e vend-qëndrimit /akomodimit.

Ne jemi bashkë, nga dita e parë që vendosni për të studiuar jashtë vendit, deri në ditën që diplomoheni. ‘WiseWord Group’ – te ne i gjeni të gjitha shërbimet e edukimit!

Formular Aplikimi

  Subscribe to our newsletter.

   ×

   Përshëndetje!

   × Më shkruaj!